Pijet
s guxon me prek
Perfitimet shendetesore Vlerat nutriciste

Përfitimet shëndetësore të knsumimit të karrotës përfshijnë: uljen e kolesterolit, parandalimin nga sulmet e zemrës, parandalimin e sëmundjes së kancereve të caktuara, përmirësimin e pamjes, reduktimin shenjave të plakjes së parakohshme, kontribon në shëndetin e lëkurës, ngritjen e imunitetit, përmirësimin e tretjes, shëndetin kardiovaskular dhe kontribojnë në shëndetin oral. Përfitimet shëndetësore të mollës përfshijnë rrgullimin e tretjes, parandalimin e çrregullimeve të stomakut, gurëve të tëmthit, kapsllëk, çrregullimeve të mëlçisë, anemis, diabetit, sëmundjeve të zemrës, reumatizmit, çrregullimeve të syve, e një shumëllojshmërie të kancerit dhe dhimbjes së nyjeve. Përfitimet shëndetësore të pjeshkës përfshijnë lehtësimin nga hypokalemia, kanceri, obesiteti, kolesteroli, mosqarkullimi i gjakut dhe sëmundjet neurodegjenerative. Përfitimet shëndetësore të kajsis përfshijnë aftësinë e saj për të mjekuar/trajtuar djegjen e thartires, kapsllëkun, dhimbjen e veshit, ethet, sëmundjet e lëkurës, kancerin dhe anemin.